Малий бізнес Хмельниччини цьогоріч майже на чверть перевищив очікуваний внесок у місцеві скарбниці

Фото: newskm.net

На початок вересня 2018 року підприємці Хмельницької області, які працюють за спрощеною системою оподаткування, відрахували до місцевих бюджетів краю 506,5 мільйона гривень єдиного податку. А це на 92,2 мільйона гривень, або на 19 відсотків більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

При цьому індикативний показник Державної фіскальної служби перевиконано на 22,2 відсотка.

Найбільшу частку надходжень єдиного податку забезпечили підприємці – фізичні особи, сплативши понад 309,3 мільйона гривень. Юридичні особи, тобто платники третьої групи спрощеної системи оподаткування, забезпечили сплату до місцевих бюджетів понад 70 мільйонів гривень. Сільгоспвиробники на четвертій групі оподаткування спрямували до громадських скарбниць 127,2 мільйона гривень, сягнувши таким чином півтора разового виконання індикативного показника. Зауважимо також, що наразі на Хмельниччині використовують спрощену систему оподаткування 40,2 тисячі підприємців – фізичних осіб та 6,4 тисячі – юридичних осіб.

«Малий бізнес регіону впродовж останніх років демонструє показники сталого та впевненого зростання. Дякуючи сумлінню підприємливих подолян, які забезпечують роботою себе та дають роботу іншим, ми сьогодні спостерігаємо наповнення місцевих бюджетів реальними коштами/ Важливо, що підприємці краю, не лише демонструють сумлінну сплату податків, але й декларують легальну працю, закликаючи до цього своїх ділових партнерів», – підкреслила заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне