Мовчазне обурення: хмельничани таки незадоволені новими цінами на проїзд?

Фото: vsim.ua

З першого вересня у Хмельницькому змінився тариф на проїзд у громадському транспорті. Тролейбус подорожчав на гривню, і тепере одна мандрівка у “рогатому” коштує 3,50 грн.

Додаткову гривню випросили і маршрутчики: тариф зріч з 4 до 5 гривень.

Однак цьогорічне підвищення цін на проїзд було трохи незвичним для хмельничан. У місті ввели так званий вечірній тариф. Тепер після 20:00 проїхатись у маршрутці коштує 6 гривень.

Подорожчали і нічні тролейбуси з 6 до 10 гривень.

Зміни цін на проїзд не пройшли не помітними для містян. Першими обурились батьки, чиї дітлахи подорожуть до навчальних закладів громадським транспортом. Петиція на безкоштовний проїзд для школярів за добу набрала необхідні 500 голосів.

Новий тариф також обурив і тих містян, які незадоволені саме якістю перевезення у маршрутках.

Одні пропонують за будь-які порушення ввести жорсткі санкції до приватних перевізників: штрафи та позбавляти права обслуговувати маршрут.

Інші просто вимагають повернути стару ціну доти, доки перевізники не запропонують нормальні умови для пасажирів. Таких петицій аж дві.

А ось хмельничанин Василь Бендюх пропонує свою альтернативу “вечірньому” тарифу – сидячий.

“По перше пропоную змінити тарифікацію проїзду для тих хто їде з комфортом тобто сидячи можна залишити на теперешньому рівні 5грн. Для тих хто стоїть зменшити до 3-х гривень оскільки це матиме 2 позитивних моменти. Перший з них це спонукає водіїв не набивати салони маршруток людьми наче шпроти в банку. Другий момент створить стимул власникам маршрутів вводити більш великогабаритний транспорт, що позитивно відобразиться як на кількості громадського транспорту так і на якості перевезення,” – пише містянин.

До речі, найбільше зауважень та претензій у хмельничан саме до приватних перевізників.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне