Минулого місяця Держпраця виявила на теренах області 150 нелегальних працівників

Фото: BukNews
Інспектори праці управління Держпраці та органів місцевого самоврядування здійснили раптові відвідування, без попереднього повідомлення роботодавців, з питань легалізації трудових відносин у 132суб’єктів господарювання.
Впродовж місяця мобільні групи перевірили заклади харчування, торгівлі та надання послуг у містах – Кам’янець-Подільському, Нетішині, Дунаєвці, Старокостянтинові, Шепетівці, Славуті, Деражні та смт.Летичіві. Під час відвідувань встановлено грубе порушення трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин відносно 150 працівників.
За результатами відвідувань на базах Управлінь соціального захисту населення міських рад, ОТГ проведено засідання щодо обговорення ситуації із «тіньовою» зайнятістю у місті та вжиття усіх заходів впливу органами місцевого самоврядування щодо подолання незадекларованої праці.
На сьогодні Управлінням Держпраці у Хмельницькій області розроблено графік виїздів спеціалістів відділу праці у міста обласного значення, територіальні громади області з метою, як надання практичних порад інспекторам праці, так і проведення спільних відвідувань підприємств. Першочергово такі відвідування охоплять міста обласного значення, територіальні громади з найбільшою густотою населення.

Держпраці нагадує, що штраф за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору становить 111 690 гривень за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

За інформацією прес-служби Держпраці у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне