Минулої доби рятувальники Хмельниччини двічі виїжджали на збір ртуті

Фото: km.dsns.gov.ua

Як повідомляють у ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, 26 жовтня о 10:30 до Служби порятунку «101» зателефонував житель смт Смотрич Дунаєвецького району та повідомив, що під час прибирання в житлових кімнатах будинку виявив розлив ртуті.

До місця події було спрямовано групу спеціальних робіт з радіаційно-хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС на пересувній хіміко-радіометричній лабораторії. Прибувши на місце події, рятувальники вилучили ртуть загальною вагою 200 грам.

Було проведено демеркуризацію відповідної ділянки та здійснено контрольні заміри концентрації парів ртуті за допомогою спеціального приладу, який показав допустиму норму.

km.dsns.gov.ua

Того ж дня о 18:00 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в закладі громадського харчування на вулиці Інститутська в обласному центрі, відвідувачі розбили медичний градусник, в результаті чого відбувся вилив ртуті.

Негайно до місця події прибули фахівці групи спеціальних робіт з радіаційно-хімічного захисту на пересувній хіміко-радіометричній лабораторії.

Фахівці Служби порятунку вилучили ртуть та провели заміри повітря на наявність парів ртуті за допомогою спеціального приладу. Перевищень концентрації не зафіксовано.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне