Митники навчалися протидіяти терористам у використанні хімічних і вибухових речовин

Митники навчалися протидіяти терористам у використанні хімічних вибухових речовин
Фото: Корупція.Інфо

У Хмельницькому, на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС, для посадових осіб митниць України проведено спеціалізований навчальний тренінг за темою: «Протидія незаконному обігу та переміщенню хімічних прекурсорів через митний кордон України».

За основу навчань взято програму Всесвітньої митної організації «Глобальний щит». Вона передбачає реалізацію багатосторонньої комплексної операції, спрямованої на моніторинг та припинення каналів використання терористичними та іншими злочинними групами хімічних прекурсорів для виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

Учасники тренінгу обговорили глобальні проблеми тероризму та пов‘язані з ним питання використання хімічних речовин для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Проаналізовано:

  • головні аспекти їх ідентифікації,
  • маркування,
  • пакування і транспортування,
  • системи класифікації та кодування для позначення хімічних речовин,
  • критерії ризику вчинення порушень митного законодавства.

Також митники пройшли вишкіл з виявлення шляхів та каналів переміщення товарів методом приховуванням, особливостей ідентифікації та митного оформлення товарів подвійного призначення.

До проведення тренінгу були залучені фахівці вибухотехнічного відділу ГУ НП у Хмельницькій області та НА Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Вони поділилися практичним досвідом з виявлення небезпечних речовин та саморобних вибухових пристроїв, ознайомили слухачів з першочерговими заходами безпеки під час поводження з ними.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне