На Ізяславщині лісова пожежа

Фото: ДСНС

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, 24 серпня о 13:24 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу лісової підстилки на території Державного агентства лісових ресурсів в с. Півнева Гора Ізяславського району.

До місця події було направлено підрозділи 13-ї державної пожежно-рятувальної частини. До прибуття підрозділів ДСНС гасіння пожежі здійснювала добровільна пожежна дружина Ізяславського лісового господарства. Прибувши до місця виклику надзвичайники встановили, що пожежа поширилась на площу близько 0,47 га. Додатково було надіслано чергові розрахунки вогнеборців з 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Нетішин.

Надзвичайники одразу вжили превентивних заходів, аби не допустити подальшого поширення полум’я на більшу площу та на дерева. Гасіння здійснювалось з усіх напрямків за допомогою пожежних стволі та ранцевих мотооприскувачів. Добровільна пожежна дружина за допомогою трактора оборала територію навколо пожежі. Спільними зусиллями вогонь вдалось локалізувати о 13:39 та ліквідувати о 13:52, не допустивши переростання пожежі у верхову.

Всього до ліквідації загоряння було залучено 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 19 чоловік особового складу ДСНС, а також від Ізяславського лісового господарства трактор, дві автоцистерни та 15 чоловік особового складу.

Ймовірною причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

Служба порятунку вкотре звертається до громадян! Лише свідоме ставлення, та дотримання правил пожежної безпеки допоможе не допустити подібних інцидентів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне