На Хмельниччині аграрний ліцей передав 95 га землі для дослідів в оренду аграріям

Фото: Новини Закарпаття
Факти незаконного використання земельних ділянок, які держава передала в постійне користування одному із державних професійно-аграрних ліцеїв виключно для дослідних та навчальних цілей, виявила Хмельницька місцева прокуратура.
У травні цього року між освітнім закладом та місцевими суб’єктами господарювання укладено два договори, відповідно до яких останнім для вирощування сільськогосподарських культур передано 95 га землі державної форми власності, розташованої за межами населених пунктів Чорноострівської об’єднаної територіальної громади Хмельницького району.
З договорів вбачається, що вказані ділянки, у порушення вимог Земельного Кодексу України, фактично використовувалися приватними агровиробниками не за призначенням, а для ведення товарного сільгоспвиробництва з метою отримання прибутку.
Окрім цього, встановлено, що повноважень розпоряджатись цією земельною ділянкою без погодження із Міністерством освіти і науки України та без проведення аукціону навчальний заклад не мав.
«З цих підстав та з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання зазначених договорів недійсними та звільнення незаконними користувачами земельних ділянок закладу освіти», – повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань.
Позови прокурора перебувають на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне