На Хмельниччині через “Закон Савченко” звільнили чоловіка, який вбив та розчленував людину

Фото: dzerkalo.media
Ця історія починається ще у 2014 році. Тоді дві області Хмельницьку та Вінницьку сколихнуло від жаху: в лісосмугах знаходили рештки людського тіла. Пізніше поліція затримала вбивцю. Вже тоді правоохоронці з’ясували, що у жовтні 2014 року між чоловіком та коханцем дружини відбулась бійка. Смертельне побоїще відбулось в складському приміщенні одного з ринків Хмельницького. Аби приховати сліди, обвинувачений розчленував тіло потерпілого, а останки вивіз та закопав у лісосмугах на території двох областей. Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, під час тривалого судового розгляду Колегія суддів перекваліфікувала дії обвинуваченого з ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство на статтю 118 КК України — умисне вбивство, вчинене при перевищенні меж необхідної оборони і призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки.

На час перебування обвинуваченого у слідчому ізоляторі діяв так званий «Закон Савченко», у зв‘язку з чим суд зарахував йому строк його попереднього ув’язнення з січня 2015 року по квітень 2018 року, прирівнявши один день попереднього ув’язнення до двох днів позбавлення волі.
Як наслідок, суд визнав чоловіка таким, що повністю відбув призначене покарання та звільнив з-під варти прямо у залі суду. На користь потерпілої сторони з нього стягнули понад 150 000 гривень матеріальної та моральної шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне