На Хмельниччині державного реєстратора підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило мільйонний збиток

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, яке за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснюється слідчим відділенням районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено факт зловживання службовим становищем державним реєстратором однієї із сільських рад Хмельницького району.

Службовець, незважаючи на накладений судом та державним виконавцем арешт на спільне майно колишнього подружжя – будинок та земельну ділянку, за заявою чоловіка неправомірно внесла зміни до Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Зокрема, реєстратор виключила із реєстру обтяжень будинок вартістю понад 900 тис. грн. та змінила відомості щодо власника спільної земельної ділянки на користь товариства, єдиним власником та засновником якого був заявник.

Внаслідок протиправних дій зловмисниці відбулось незаконне розпорядження арештованим майном вартістю понад 1 млн. грн. та спричинено тяжкі наслідки.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, на підставі зібраних доказів особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне, неупереджене дослідження усіх обставин кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне