На Хмельниччині поліцейські викрили посадовця райдержадміністрації на вимаганні хабаря в особливо великих розмірах

Фото: gp.gov.ua

Як повідомляють у ГУ НП у Хмельницькій області, голова районної держадміністрації вимагав та отримав неправомірну вигоду за вирішення питань щодо затвердження документації відносно фермерського господарства. Загальна сума неправомірної вигоди становить майже 33 тисячі доларів США.
Викрили та затримали посадовця працівники Головного слідчого управління за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та за оперативного супроводження Служби Безпеки України.
Так, у ході кримінального провадження поліцейські встановили, що затриманий вимагав хабара у розмірі 32,9 тисячі доларів США. В обмін на цю суму зловмисник мав винести розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок для ведення сільського господарства.
Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди — 15,7 тисяч доларів США — оперативники затримали посадовця, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Голові райдержадміністрації інкримінують вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднане з вимаганням) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Слідство триває.

Департамент комунікації Національної поліції України

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне