На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення у державну власність 80 га землі вартістю 2,3 млн грн

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують активну роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин.

Встановлено, що на підставі наказів Головного управління Держгеокадарсту в області державним реєстратором за фізичними особами зареєстровано право власності на 40 земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району. В подальшому на підставі договорів купівлі-продажу ці землі перейшли у власність одного із товариств, бенефіціарним власником якого є жителька м. Луганськ.

Виявилось, що уповноваженим органом виконавчої влади відповідні накази про передачу вказаних земельних ділянок не приймались, а на підставі наказів з відповідними реквізитами (датою видачі та номером) абсолютно іншим громадянам для ведення особистого селянського господарства передано інші ділянки, розташовані на території Кам’янець-Подільського району.

Таким чином, 40 спірних земельних ділянок загальною площею 80 га вибули з державної власності поза волею держави в особі уповноваженого органу на розпорядження земельними ділянками даної категорії та 39 з них в подальшому відчужені на користь третьої особи.

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді Андрій Гаврилик, реагуючи на виявлені порушення, діючи на захист інтересів держави, галузевим відділом прокуратури області та Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою до судів пред’явлено позови про витребування на користь держави земельних ділянок нормативною грошовою оцінкою понад 2,3 млн. грн.

Позови прокурора перебувають на розгляді у господарському суді Хмельницької області та Кам’янець-Подільському міськрайонному суді Хмельницької області.

Окрім цього, прокуратурою області за вказаними фактами розпочато кримінальне провадження, проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне