На Хмельниччині прокуратура вимагає визнати недійсними угоди, якими збільшено ціну закуплених на суму 3,3 млн грн паливно-мастильних матеріалів

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств м. Славута.

Встановлено, що у лютому цього року тендерним комітетом підприємства серед чотирьох учасників визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 147 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів – бензину марок А-92, А-95 та дизельного палива.

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала понад 3, 3 млн. грн.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено чотири додаткові угоди, якими загальні обсяги пального, що планується закупити зменшено більше як на 36 тис. літрів.

При цьому загальна вартість предмету закупівлі залишилась незмінною.

Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Разом з тим, згідно інформації Головного управління статистики у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткових угод змінились тільки у бік зменшення.

«Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначених додаткових угод до договору про закупівлю товарів на загальну суму понад 3,3 млн. грн. недійсними», – повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан.

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне