На Хмельниччині прокуратура за півроку повернула у державну власність 1630 га

Фото: khmel.gp.gov.ua

Зокрема, прокурори здійснювали процесуальне керівництво у понад 31 тис. кримінальних проваджень, досудове розслідування у понад чверті з яких закінчено. Суди ухвалили більше 1 тис. обвинувальних вироків.

До суду органи досудового розслідування скерували обвинувальні акти у 30 кримінальних провадженнях про вчинення корупційних злочинів. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і направлено до суду протоколи про вчинення 169 адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, за вчинення 78 з яких судом уже прийнято рішення про притягнення осіб до відповідальності.

За півроку в області виявилти та знешкодили 5 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 18 осіб. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.
За результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 130 працівників кримінально-виконавчої служби, органів Національної поліції та інших посадових осіб щодо порушення прав затриманих, ув’язнених і засуджених.
За півріччя органами прокуратури області заявлено позови на суму 97 млн. грн., більше половини з яких на суму понад 54 млн. грн. уже задоволено судами, а понад 31,5 млн. грн. добровільно сплачено відповідачами. Забезпечено реальне виконання судових рішень, постановлених у справах за позовами прокурорів, на суму понад 14 млн. грн.
Повернуто та попереджено незаконне надання 1630 га земель.
Ювенальними прокурорами, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, заявлено позови на суму майже 16 млн. грн.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне