На Хмельниччині сезон полювання розпочинається 3 листопада 2018 року

Фото: kmlis.gov.ua

Сезон полювання на диких парнокопитних та хутрових тварин в угіддях ДП «Хмельницьке ЛМГ» розпочинається 3 листопада 2018 року.

Він триватиме:

  •  на козулю та самок кабана до 30 грудня 2018 року;
  •  на самців кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування, з 3 листопада 2018 року до 27 січня 2019 року включно;
  •  на зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку – з 3 листопада 2018 до 27 січня 2019 року.

Перед сезоном полювання працівниками ДП «Хмельницьке ЛМГ» проведено ряд підготовчих робіт, а саме: виконано біотехнічні заходи в мисливських угіддях для підгодівлі дичини та встановлено аншлаги для інформування мисливців про межі заборонених та дозволених місць проведення полювання.

Полювання буде проводитися на території Михайлівського, Прибузького та Пархомівського лісництв.

Мисливець при проведенні полювання повинен мати при собі такі документи:

  • посвідчення мисливця та порушень правил полювання на сезон 2018-2019 рр.;
  • контрольну картка обліку добутої дичини;
  • діючий дозвіл на зброю та відстрільну картку або ліцензію в мисливських угіддях підприємства;
  • паспорт на собаку , якщо залучається до полювання мисливська собака.

До початку проведення полювання в контрольну картку обліку добутої дичини мисливцем власноруч вносяться: дата, назва користувача мисливських угідь, місце проведення полювання та номер ліцензії або відстрільної картки. Мисливець зобов’язаний самостійно проводити облік добутої ним дичини, який ведеться в ліцензії або контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання: на хутрових та парнокопитних звірів – кількість та вид добутої дичини записується на місці відстрілу.

На територіях мисливських угідь державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство» цілодобово здійснюватимуться рейди з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством.

kmlis.gov.ua

Нагадаємо, що збільшено суми відшкодування збитків за незаконне добування диких тварин згідно з наказом Мінагрополітики та Мінприроди від 19.06.2017 №301/222 “Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України) “.

Загалом такси за незаконне добування розраховані з урахуванням індексу інфляції та в середньому збільшилися в чотири рази і становлять:

  • кабан – 40 000 грн.
  • козуля – 32 000 грн.
  • заєць-русак – 8 000 грн.
  • лисиця – 1 000 грн.

Лісівники закликають мисливців не порушувати правила полювання й не допускати браконьєрства.

Прес-служба Хмельницького ЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне