На Хмельниччині судитимуть членів злочинної групи

Фото: khmel.gp.gov.ua

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності злочинних угрупувань.

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки в області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, викрито злочинну групу з трьох осіб, які займались вимаганням грошових коштів у місцевого мешканця.

Попередньо домовившись між собою, троє молодиків віком 27, 28 та 32 років зустрілися із потерпілим та, бажаючи безпідставно збагатитись злочинним шляхом, під надуманим приводом неіснуючої заборгованості висунули вимогу передати їм 3 тис. доларів США.

У випадку невиконання цих вимог вимагачі погрожували застосуванням фізичного насильства та знищенням майна шляхом підпалу.

Побоюючись за своє здоров’я та майно, чоловік був вимушений передати гроші та, через відсутність такої суми коштів, сплачував її частинами.

Під час передачі 10 тис. грн. – чергової частини визначеної вимагачами суми, 12 червня 2018 року трьох членів злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Окрім цього, в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одного з фігурантів справи, виявлено та вилучено дві бойові ручні наступальні осколкові гранати «РГН», які він незаконно придбав та зберігав вдома.

За клопотанням сторони обвинувачення судом усім підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За результатами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою насильства або знищення майна потерпілого), ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання та придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Пресс-служба прокуратури Хмельницької області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне