На Хмельниччині судитимуть директора комунального підприємства, який привласнив бюджетні кошти

67_main
Фото: glavcom.ua

Органами прокуратури області спільно з іншими правоохоронцями продовжується активна робота з виявлення порушень у сфері бюджетних відносин.

В межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що директор комунального підприємства Хмельницької обласної ради заволодів коштами обласного бюджету, призначеними на ремонт приміщення загальноосвітньої школи-інтернату.

У вересні 2014 року керівник підприємства підрядника уклав із директором школи договір про проведення капітального ремонту банно-прального корпусу. Як інформує прес-служба облпрокуратури, ремонтні роботи, визначені кошторисною документацією, мали бути виконані за 711 тис. грн.

Аби заволодіти бюджетними коштами, до актів приймання виконаних будівельних робіт директор комунального підприємства вніс відомості, що частково не відповідають дійсності, внаслідок чого завищив їх вартість на суму 167 тис. грн.

У подальшому, шляхом зловживання службовим становищем, зловмисник заволодів вказаними грошовими коштами.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Нагадаємо, розгляд “справи тернопільських прокурорів” відкладено на 3 січня 2019 року. Наступне засідання у кримінальному провадженні, відомому у ЗМІ як “справа тернопільських прокурорів”, відбудеться 3 січня 2019 року о 9.30. Причиною відкладення розгляду стало те, що двоє із суддів колегії були задіяні в розгляді іншої резонансної кримінальної справи, який був призначений заздалегідь. Крім цього, у зв’язку із задоволенням самовідводів до справи залучили суддів судової палати з розгляду цивільних справ, з якими необхідно було узгодити час розгляду справи.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне