На Хмельниччині за підозрою у хабарництві перед судом постане прокурор місцевої прокуратури

Фото: hm.npu.gov.ua

До суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у червні цього року співробітники Управління захисту економіки в Хмельницькій області за процесуального керівництва Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками СБУ та Головного слідчого управління Національної поліції задокументували протиправну діяльність прокурора одного із районів Хмельницької області.

За сприяння у вирішенні питання про призначення громадянину покарання, не пов’язаного з реальним позбавленням волі, посадовець вимагав та одержав від нього неправомірну вигоду в сумі 8 тисяч гривень. Затримали фігуранта під час одержання обумовленої суми.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено на розгляд суду.

Сектор комунікації за інформацією УЗЕ в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне