На Хмельниччині засудили до 5 років ув’язнення державного виконавця

Фото: dzerkalo.media

У грудні 2016 року екс-начальник районного відділу державної виконавчої служби затримали на хабарі. Дерслжбовець вимагав та отримав від громадянина 5800 гривень неправомірної вигоди за винесення постанови про зняття арешту з автомобіля. Тоді “на гарячому” виконавця затримали оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій області.

Як повідомляє прес-служба прокуратури у Хмельницькій області, державному службовцю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення (22 тисячі гривень) застави, яку він сплатив. Крім того, фігуранта було відсторонено від посади та в подальшому звільнено.
Досудовим розслідуванням вину посадовця доведено повністю.

На даний час вироком суду колишнього начальника районного відділу ДВС визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Його засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на 1 рік та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне