На Хмельницькій АЕС перевірили пожежну безпеку

Фото: ХАЕС

З 17 по 20 липня цього року на Хмельницькій АЕС здійснювалась комплексна перевірка стану пожежної безпеки. Планову перевірку на ядерному об’єкті здійснили представники відділу охорони праці та пожежної безпеки Енергоатома і відповідні фахівці всіх АЕС України

Комплексна перевірка пожежної безпеки на атомних станціях держави проводиться згідно з «Планом-графіком перевірок відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом».

Протягом збіглого тижня комісія здійснила перевірку відповідної документації, провела безпосередній огляд робочих місць та поспілкувалася із працівниками ХАЕС відповідальними за пожежну безпеку. Інспекторська група перевірила: територію проммайданчика, виробничі будівлі та споруди, приміщення реакторного і турбінного цехів. Учасники перевірки також оглянули утримання виробничих, складських, лабораторних та адміністративних будівель, споруд і приміщень та евакуаційних шляхів та виходів. Проаналізовано протипожежний стан електроустановок, кабельного господарства, систем вентиляції і кондиціонування та інших важливих технологічних об’єктів.

У ході запланованих інспекційних оглядів було засвідчено, що на Хмельницькій АЕС виконуються організаційні заходи, щодо забезпечення необхідного рівня пожежної безпеки. Комісія пересвідчилась, що в усіх основних виробничих підрозділах розроблені цехові інструкції з пожежної безпеки. Територія ВП ХАЕС, будівлі та приміщення забезпечені плакатами, знаками з пожежної безпеки та планами евакуації.

Підсумовуючи результати перевірки, начальник відділу охорони праці та пожежної безпеки дирекції з нагляду за безпекою ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Григоренко зазначив, що пожежна безпека Хмельницької АЕС на достатньому рівні, а деякі зауваження комісії було усунуто вже під час перевірки.

За результатами перевірки стану пожежної безпеки на Хмельницькій АЕС будуть розроблені коригуючі заходи, що допоможуть усунути виявлені недоліки. Інспектуючи Хмельницьку АЕС на рахунок дотримання вимог з пожежної безпеки, фахівці всіх атомних станцій не лише здійснили перевірку, а й мали нагоду поділитись досвідом та краще з побаченого впровадити на своїх майданчиках.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне