На Шепетівщині рятувальники ДСНС активно патрулюють лісові масиви

Фото: ДСНС

Найчастіше причиною виникнення нещасних випадків є людська недбалість та необережність. Тож, аби уникнути нещасних випадків під час відпочинку в лісі, 18 серпня Шепетівські рятувальники вирушили в рейди до лісових масивів.

Відпочивальникам,  які перебували у лісі на відпочинку,  учасники рейдової групи нагадали правила безпечної поведінки у лісових масивах,  паркових зонах, вручили пам’ятки з правилами безпечного відпочинку. Все просто – не смітити, не розпалювати багаття у непристосованих місцях, особливо у спекотну вітряну погоду, не кидати недопалки та непогашені сірники у траву, не залишати вогнище без нагляду та обов’язково загасити його водою або засипати піском чи землею. «А у разі виявлення загоряння, – зазначають вогнеборці, – головне – не впадати у паніку, не метушитись, не приймати поспішних необдуманих рішень, а негайно телефонувати за номером «101».

Такі профілактичні рейди нагадують людям про необхідність бути обережними у повсякденному житті. Виконання простих правил безпеки дозволить зберегти життя та здоров’я не лише собі, а й іншим людям. Тому рятувальники й надалі проводитимуть відповідні заходи.

За інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне