На Славутчині стали предметом діалогу нові стандарти співпраці митниці та бізнесу

Фото: митниця

Керівник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк у форматі «кругового столу» зустрівся з керівниками суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та митними брокерами, які працюють у зоні діяльності митного поста «Славута». Тема розмови стосувалася проблемних питань, які виникають під час митного оформлення експортних та імпортних товарів. Обговорили причини затримок у митному оформленні та розширення співпраці митниці з представниками бізнес-спільноти.

Очільник Хмельницької митниці ДФС загострив увагу представників бізнесу та митних брокерів на нових можливостях прискорення випуску товарів.

Іван Бережнюк зауважив:

У результаті законодавчих змін у функціонуванні принципу «Єдиного вікна» не лише скорочено кількість державних видів контролю, які бізнесу необхідно подолати для здійснення експортної чи імпортної операції, а й передбачено можливість більш широкого застосування митних декларацій типу „ЕА”. Задекларовані у такий спосіб товари можуть бути випущені у вільний обіг впродовж 4-х годин з моменту перетину ними кордону та без доставки цих товарів до підрозділу митниці.

На завершення робочого візиту до північної частини Хмельницької області начальник митниці відвідав державне підприємство ВП ХАЕС у Нетішині. Він зустрівся з генеральним директором підприємства Миколою Панащенком. Обидві сторони обмінялись думками та пропозиціями щодо оперативного обміну інформацією. Також обговорили шляхи оптимізації співпраці з метою створення сприятливих умов для здійснення зовнішньоекономічних операцій та наповнення державного бюджету. Микола Панащенко озвучив основні стратегічні плани розвитку атомної станції та очікувані надходження митних платежів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне