На Старокостянтинівщині 5 посадовців невчасно подали декларації

Фото: Тернопіль вечірній
Як повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, цьогоріч за порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто уже 6 посадовців Старокостянтинівщини.
Здебільшого виявлені правопорушення стосуються несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Так, винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, визнано 5 осіб.
Ще одного посадовця притягнуто до відповідальності за неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані.
Зокрема, завідувач одного з відділів Старокостянтинівської міської ради, шляхом внесення даних до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, не повідомив про набуття у власність квартири.
За вчинення вказаного адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, на чоловіка накладено стягнення у виді 1,7 тис. грн. штрафу.
Окрім того, за результатами розгляду подань місцевої прокуратури, внесених до органів влади та місцевого самоврядування в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», за порушення антикорупційного законодавства до дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне