На Теофіпольщині чоловік на присадибній ділянці засадив коноплю

Фото: hm.npu.gov.ua

Горе-фермер запевняв, що заборонену рослину розводив виключно для себе, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Хмельницькій області.

Фото: hm.npu.gov.ua

Міні-плантацію виявили теофіпольські поліціянти під час спецоперації “Мак 2018”. На присадибній ділянці  господаря росло 50 кущів цієї забороненої для вирощування рослини. Також під час санкціонованого обшуку у чоловіка виявили та вилучили згортки з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору та  насіння, схоже на насіння конопель.

Знахідку направили на експертизу. Чоловік пояснив працівникам поліції, що зілля вирощував та зберігав для власного вживання, не маючи на меті його збувати.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне