Нелегальні автозаправні станції та автозаправні пункти – як протидіяти незаконній діяльності говорили у прокуратурі

Фото: khmel.gp.gov.ua
Сьогодні, 17 жовтня, під головуванням заступника прокурора області Олександра Мартинюка відбулась спільна нарада правоохоронців Хмельниччини, на якій обговорено стан протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автозаправних пунктів.
У роботі заходу участь взяли керівники відповідних підрозділів Головного управління Національної поліції в області, Головного управління Державної фіскальної служби в області, Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та місцеві прокурори.
Також, участь прийняли представники Хмельницької обласної державної адміністрації, Хмельницької обласної ради, Управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління Держпродспоживслужби в області, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції та Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області.
Розпочинаючи нараду, головуючий зазначив, що в державі на ринку нафтопродуктів склалась критична ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості нелегальних автозаправних станцій та автозаправних пунктів.
«За даними Рахункової палати, через існування ринку палива у 2016-2017 роках державний бюджет недоотримав близько 25 млрд. грн. акцизного податку з пального», – констатував Олександр Григорович.
Нелегальні автозаправні станції та пункти працюють без оформленого належним чином землекористування, без отримання дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об’єктів нерухомості, які працюють в умовах підвищеної небезпеки, реалізують пальне без застосування реєстраторів розрахункових операцій, без оформлення трудових відносин із працівниками та іншими численними порушеннями чинного законодавства. Їх функціонування створює загрозу життю і здоров’ю громадян, вони не проходять обов’язкових контрольних процедур, розміщуються у невстановлених місцях в безпосередній близькості до житлових та громадських будівель.
Ці проблемні питання вимагають спільного та комплексного підходу до їх вирішення, а тому завданням міжвідомчої наради є розроблення відповідного комплексу заходів.
Під час обговорення учасники наради надали свої конструктивні пропозиції щодо шляхів підвищення ефективності роботи на вказаному напрямку та визначили ряд спільних заходів, спрямованих на протидію цьому явищу.
За даними прес-служби прокуратури Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне