Нетішинські юні спортсмени гідно представили Україну на Чемпіонаті Європи іх спортивної радіопеленгації

Фото: adm-km.gov.ua

У Молодові завершився Чемпіонат Європи серед дорослих, юніорів та юнаків зі спортивної радіопеленгації. В складі збірної команди України честь країни захищали й нетішинські спортсмени, повідомляє прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.

В програму змагань входило чотири вправи: спринт, радіоорієнтування та дві класичні дистанції на д.145 МГЦ та 3,5 МГЦ. Петровська Єлєна (категорія Ж14) виборола три золота, Петровська Яна (Ж19) має в своєму архіві одне золото та три срібні медалі, Власюк Юля (Ж19)  – два золота, срібло та бронзу. Високі результати показали і інші вихованці Нетішинського КЮТу, а саме Бєлаш Жанна, Шпинов Даніл та Железняк Іван.

Довідка: Спортивна радіопеленгація (СРП), також відома як “полювання на лисиць” – група спортивних дисциплін радіоспорта. Спортивна радіопеленгація це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами), які за допомогою карти місцевості (як правило, використовується масштаб 1: 15000), компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості. Мета змагання – знайти задане число «лисиць» (як правило, п’ять) за найменший час. Участь в змаганнях з СРП вимагає фізичної, технічної, тактичної та розумової підготовки. Спортивна радіопеленгація зародилася в Данії та Англії відразу після Друої світової війни.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне