Нетішинські рятувальники готуються до обласних змагань ланок газодимозахисної служби

Фото: ГУ ДСНС

за інформацією прес-служби ГУ ДСНС у Хмельницькій області, у жовтні  Головним управлінням ДСНС України у Хмельницькій  області буде проведено обласний етап змагань на кращу ланку газодимозахисної служби.

Під час ліквідації пожежі саме газодимозахисники виконують найважчу роботу в задимленому середовищі та рятують людей з приміщень, де вже не можливо дихати. Така робота потребує відмінної фізичної підготовки, швидкості та оперативного прийняття рішень. Тож, до програми змагань ланок ГДЗС входять відповідні вправи.

Рятувальни під час тренувань

На базі спорткомплексу 7 Державної пожежно-рятувальної частини  по охороні ВП ХАЕС місцеві рятувальники розпочали активну підготовку до обласних змагань ланок ГДЗС. Цьогоріч, до звичних завдань по рятуванню потерпілого чи матеріальних цінностей з задимленого середовища, додаються вправи зі змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник» за міжнародним форматом “Firefighter Combat Challenge». За усім цим буде спостерігати суворе журі, яке не лише фіксуватиме час, а прискіпливо перевірятиме якість виконання елементів вправ.

27 вересня, чергові караули підрозділів 3 Державного пожежно-рятувального загону практикувалися у нових для них вправах таких як: “Силовий тренажер”-балку (її вага – 72,5 кг) ударами кувалди потрібно перемістити на 1,5 метри;  “евакуація потерпілого” – манекен вагою близько 80 кг та прокладання робочої лінії на заливку мішені.

Рятувальники під час виконання вправи “Силовий тренажер”

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне