Нетверезий бізнес-партнер депутата Хмельницької міської ради спричинив жахливу ДТП

Фото: Роман Мартинюк

Вчора, 2 січня в м.Хмельницькому нетверезий водій спричини дві ДТП. В одній з них двоє потерпілих. Про подію повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Хмельницькій області.

Карколомна втеча

На вулиці Свободи патрульні помітили автомобіль «Range Rover», водій якого грубо порушив Правила дорожнього руху. Кермувальник неодноразово не виконав вимогу про зупинку, завчасно подану інспекторами за допомогою гучномовця та проблискових маячків, і, збільшивши швидкість, почав утікати.

Водій проїхав декілька перехресть на заборонний сигнал світлофора, під час руху неодноразово створював аварійні ситуації. На перехресті вулиць Грушевського та Толстого зловмисник допустив зіткнення з автомобілем «Renault». У результаті цієї ДТП ніхто не постраждав, автомобілі отримали механічні пошкодження. Проте водій «Range Rover» не зупинився і попрямував далі, створюючи аварійні ситуації.

Дві аварії та двоє потерпілих

Невдовзі, рухаючись по Львівському шосе, водій допустив зіткнення з автомобілем «Volkswagen Golf» під керуванням 22-річного місцевого жителя, який у свою чергу зіткнувся з «Audi». У результаті цього ДТП постраждали водій та 43-річна пасажирка автомобіля «Volkswagen Golf». У чоловіка діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забої м’яких тканин голови. Його госпіталізували до нейрохірургічного відділення Хмельницької обласної лікарні. Його пасажирка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, перелому двох ребер та кісток тазу. Потерпілу доправили в реанімаційне відділення.

По даному факту працівники Хмельницького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. Автомобіль порушника вилучили і помістили на штрафмайданчик. Наразі слідчі дії тривають.

Порушник з впливовими партнерами

За інформацією «Новини. Хмельницький», порушником став Олександр Ковтонюк. Чоловік намагався потрапити до Хмельницької міської ради у 2010 році від “Партії Малого і середнього бізнесу України”. Врешті протягом 6-скликання був помічником депутата Олександра Скочеляса, який і зараз входить до складу Хмельницької міської ради, щоправда вже від ВО “Батьківщина”. Окрім політики чоловіків об’єднує і спільний бізнес: ТОВ “СКБ ПЛЮС”, ТОВ “СКБ”. Окрім того фірму має Ковтанюк і з кумом депутата адвокатом-забудовником Ярославом Бляхарським: Обслуговуючий кооператив “ЖБК “Буковинський квартал”. Про будівельні махінації цієї компанії можна прочитати у росзлідуваннях наших колег з “Незалежного громадського порталу“: “Фірмі батька хмельницького депутата незаконно збільшили площу забудови в прибережній захисній смузі – досудове слідство”, а також розслідуванні голови ГО “ЖАР” Альони Берези – “Що ж приховано під яскравою назвою спортивний комплекс “CITY”?”.

ДТП як стиль керування автівкою

Окрім того, це не перше ДТП, яке Олександр Ковтонюк спричинив у нетверезому стані. Так, 04 серпня 2018 року о 18 год. 50 хв., по вул. Шевченка, в с. Лисанівці Старосинявського району, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки внаслідок чого допустив наїзд на перешкоду камінь, після чого допустив виїзд на паркан та енергоопору, внаслідок ДТП т/з, паркан та енерго опора отримали механічні пошкодження, чим вчинив правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП.
У протоколі поліціянти зазначили:

“керував автівкою з ознаками алкогольного спяніння, маючи різкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння обличчя. У Старосинявській ЦРЛ відмовився від проходження експертизи на стан алкогольного спяніння, також відмовився від підпису протоколу та надання показів в присутності двох свідків, чим вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.”

Суддя Старосинявського райсуду Хмельницької області Ольга Завадська винесла таку постанову:

“Визнати винним Олександра Ковтонюка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.130, ст. 124 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення з урахуванням вимог ст. 36 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, на користь держави 352,40 грн. судового збору.”

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне