Невтішна статистика: кількість п’яних водіїв на дорогах Хмельниччини зростає

Фото: 0382.ua

За інформацією 0382.ua, з початку поточного року патрульні виявили та задокументували 870 водіїв з ознаками алкогольного сп’яніння

В місті Хмельницький патрульними було задокументовано 660 випадків керування з ознаками алкогольного сп’яніння, ще 210 водіїв виявили на автодорогах М-12 та Н-03 на території області.

Патрульні нагадують:

Відповідно до п.2.9 ПДР України:

“а) Водієві забороняється: керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.” Максимально допустима норма вмісту алкоголю в крові у водіїв — 0,2 проміле.

Також, згідно з п.2.5 ПДР України: “Водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.”У разі відмови водія від проходження такого огляду наступає відповідальність, аналогічна як за керування напідпитку.

Відповідальність за керування в стані сп’яніння передбачена статтею 130 КУпАП: “Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції”.

В поточному році було зупинено 73 водія, які вже вдруге за рік керують транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння та ще 18 осіб, які попались на вчиненні даного правопорушення вже втретє протягом року.

Звертаємо вашу увагу, що за керування транспортним засобом, будучи позбавленим такого права рішенням суду, існує адміністративна відповідальність передбачена частиною 4 статті 126 КУпАП, санкція якої передбачає штраф у розмірі 510 гривень.

Шановні водії будьте відповідальними, не сідайте за кермо в стані сп’яніння та пам’ятайте, що нетверезий водій — потенційний убивця.

Нагадуємо відповідальність за керування в стані сп’яніння:

  • За перше порушення протягом року — штраф у розмірі 10200 гривень та позбавлення права керування транспортним засобом строком на 1 рік;
  • За повторне порушення протягом року — штраф у розмірі 20400 гривень та позбавлення права керування транспортним засобом строком на 3 роки;
  • За три і більше випадків аналогічного порушення — штраф у розмірі 40800 гривень та позбавлення права керування транспортним засобом строком на 10 років.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне