Новоушицькі лісівники запаслись насінням

Новоушицькі лісівники запаслись насінням
Фото: ДП “Новоушицьке ЛГ”

Відновлення лісів та лісорозведення є одним з основних завдань у діяльності ДП “Новоушицьке лісове господарство”. Адже  підприємство заснували саме з метою створення захисних лісових насаджень на схилах Дністра та його приток. А тому своєчасна заготівля якісного насіння є передумовою створення високопродуктивних лісових насаджень.

Приємно відзначити, що цьогорічної осені лісгосп значно перевиконав поставлені завдання заготівлі лісового насіння. Припасли  по кілограмові насіння яблуні лісової й груші лісової та 50 кг – клена-явора, що повністю відповідає потребам.

У той же час головною породою при лісовідновленні насаджень по ДП “Новоушицьке лісове господарство”  був і залишається дуб звичайний. У 2018 році  запланували заготувати 1400 кг жолудя, а фактично зібрали 2500 кг. Обсяги заготівлі жолудя забезпечують потреби в посівному матеріалі підприємства сповна.

Також з метою збільшення біорізноманіття та підвищення стійкості лісових насаджень понадпланово  заготовлено 80 кг насіння гіркокаштана кінського та 140 кг горіха чорного. Ці види є чудовими підгінними породами та дають цінну деревину при вирощуванні.

Середні зразки, що відібрані із партій заготовленого насіння, відправили на перевірку якості у Вінницьку лісонасіннєву лабораторію.

За інформацією прес-служби ДП “Новоушицьке лісове господарство.”

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне