Обрано запобіжний захід адвокату, що «шантажував» суддю

Фото: kma.court.gov.ua

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту адвокату, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Адвокат підозрюється у тому, що вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі понад 50 000 грн. в одного із суддів Хмельниччини за вплив ним на члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для закриття дисциплінарного провадження відносно судді, відкликання з розгляду його скарг на суддю з громадської ради доброчесності з метою в подальшому безперешкодного проходження суддею переатестації на відповідність займаній посаді судді та подальшого перепризначення його на посаду
Санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна, даний злочини є тяжким.
Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний раніше не судимий, має постійне місце проживання, роботи, тобто має міцні соціальні зв’язки.

Про подію повідомляє прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне