Обрано запобіжний захід чоловіку, що підозрюється у спричиненні трагічної ДТП неподалік Меджибожа

Фото: поліція

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту чоловіку, 1998 року народження, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

Так, чоловік підозрюється у тому, що 17 листопада 2018 року біля 05 години 40 хвилин керуючи автомобілем “RENAULT LAGUNA”, рухаючись автодорогою “Меджибіж – Ярославка” зі сторони смт. Меджибіж Летичівського району в напрямку с. Ярославка Летичівського району, на відстані 56 м. від дорожнього знаку «Меджибіж»:

  • проявив неуважність,
  • не врахував дорожню обстановку та її зміни,
  • порушив вимоги Правил дорожнього руху України,
  • відволікся від контролю за дорогою і від керування транспортним засобом, при проїзді плавного повороту автодороги ліворуч,
  • не обрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспортного засобу і безпечно керувати ним.

В наслідок цього не впоравшись з керуванням, змінив напрямок свого руху праворуч, не переконався, що вказаний маневр буде безпечним та не створить небезпеки іншим учасникам дорожнього руху. Виїхавши за межі проїзної частини на праве узбіччя, допустив занос автомобіля. Втративши контроль над його керуванням з’їхав на поле, де в подальшому допустив перекидання авто.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження від яких померла на місці події, а ще один пасажир отримав тілесні ушкодження у вигляді чисельних забоїв та саден з якими госпіталізований в хірургічне відділення Летичівської ЦРЛ.

Санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний визнає свою провину, у вчиненому розкаюється. Також він має намір відшкодовувати заподіяну шкоду, є особою молодого віку, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Має постійне місце проживання та міцні соціальні зв’язки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне