Очисні споруди Красилова вартуватимуть 35 мільйонів гривень

Фото: provce.ck.ua

Вже неодин рік забруднення води у річці Случ турбує міцеву громаду. На останньому засіданні постійної депутатської комісії старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області Хмельницької екологічної інспекції Олег Ліщук озвучив результати двох лабораторних досліджень екологічної інспекції, за якими результати першого зразка були в межах допустимих норм, а у другому – по окремих показниках дещо перевищені, що свідчить про скиди хімічних стоків промисловими підприємствами.

«Тому, зважаючи на те, що технологічна схема очистки стічних вод Красилова застаріла та не відповідає сучасним вимогам якості показників очистки, міська рада вирішила взятися за їх реконструкцію. Наразі виділено 322 тисячі гривень на розробку проекту реконструкції. Попередньо підраховано, що орієнтовна вартість становитиме 35 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні на сайті Красилівської міської ради.

Враховуючи те, що бюджет об’єднаної громади не спроможний фінансувати такий дороговартісний проект, міський голова Ніла Островська пропонує депутатам «попросити» грошей в держави та написати звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо виділення коштів на реалізацію проекту.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне