Олеся Нечай: від журналіста до оперативника

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Як повідомляє ГУ НП у Хмельницькій області, Олеся Нечай має освіту юриста та психолога. У свої  28 років вона встигла попрацювати державним службовцем у юридичній сфері та журналістом, а зараз Олеся перебуває на посаді оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції.

Дивлячись на цю молоду тендітну дівчину, важко повірити, що вона вміло затримує злочинців та несе службу на рівні з чоловіками. Адже професія поліцейського, а зокрема оперуповноваженого, вимагає неабияких вмінь, зокрема і у фізичній підготовці.

Олесю,  Ви працюєте на посаді оперуповноваженого. Це ж так небезпечно, та й не зовсім жіноча робота?

Так, робота у нас небезпечна, однак доволі цікава та відповідальна. Щодня розумієш, що наражаєш себе на небезпеку, але водночас у голові лунає думка «Хто ж, як не ти?». На жаль, наша країна переживає нелегкий час. Поки військові воюють на сході із ворогом, ми тут на місцях воюємо зі злочинністю.

Як так сталося, що Ви вирішили стати поліцейським? Як далося це рішення? Чому? Чим  керувалися, коли пішли на відбір і на навчання?

На момент, коли оголошували набір у поліцію, я  працювала журналістом. Насправді, професія журналіста поєднана із професією поліцейського, адже ти постійно перебуваєш в пошуку інформації, правди та справедливості. Вдома я часто висловлювала думку рідним, що маю бажання служити в поліції, та якось одного дня мій син Тарас побачив в інтернеті оголошення про набір до поліції та сказав : «Мамо, а ти не хочеш спробувати?» З того моменту все і закрутилося.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне