Органами прокуратури Хмельниччини зобов’язано недобросовісного землекористувача повернути до бюджету понад півмільйона гривень

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органами прокуратури області приділяється особлива увага питанням захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин.

Так, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що у м. Кам’янці-Подільському земельна ділянка, яка перебуває в комунальній власності міста, загальною площею близько 5 га, упродовж тривалого часу незаконно використовувалася у комерційних цілях.

А саме, одне із приватних підприємств користувалося землею для обслуговування виробничих приміщень без відповідних правовстановлюючих документів. Як наслідок, бюджет територіальної громади недоотримував кошти у вигляді плати за землю.

Кам’янець-Подільською міською радою проведено розрахунок збитків, завданих товариством незаконним використанням вказаної земельної ділянки. Їх сума склала понад півмільйона гривень.

Реагуючи на виявлені порушення, діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення на користь міської ради зазначеної суми збитків.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позовні вимоги задоволено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне