Отруєння на Хмельниччині: серед потерпілих вже є діти

Фото: uk.wikipedia.org

Станом на 16:00 22 червня в медичних закладах області зареєстрували вже 39 хворих. Серед них є одна дитина, повідомляє ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Також назвали медики і попередню причину отруєння: сальмонельоз. Про це  коментарі YE.UA заявив заступник директора ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Ярослав Главацький. Остаточні результати очікують лише через день-два.

Нагадаємо, до лікарні потрапили ті, хто споживав їжу на поминальному обіді у с. Нове Село, що у Ярмолинецькому районі. Після цього двоє втратили свідомість і їх госпіталізували до Ярмолинецької ЦРЛ, у решти пацієнтів стан середньої важкості.

Довідка: 

Сальмонельоз – гостре інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella. Сальмонела вражає шлунково кишковий тракт, іноді може протікати з тифоподібними симптомами, рідше у вигляді генералізованих септичних форм. Першоджерелом інфекції вважаються сільськогосподарські тварини – крупно рогата худоба, свині, коні, вівці, а також дикі водоплавні птахи, у яких сальмонельоз протікає безсимптомно. Джерелом інфекції для людини є людина хвора на сальмонельоз, або бактеріоносій, у якого ознак захворювання немає. При зараженні від людини до людини механізм передачі переважно фекально-оральний, тобто через брудні руки, тільки в рідкісних випадках контактно-побутовий – при догляді за хворими, в тісному колективі, особливо в стаціонарі, дитячому садку. Великий відсоток випадків зараження людиною відбувається через продукти харчування – м’ясо птахів, тварин, риби, готові термічно необроблювані продукти – салати, фрукти, кондитерська продукція, пиво.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне