П’яні міські чиновники за кермом: загальний портрет команди мера Хмельницького чи винятки?

П’яні міські чиновники за кермом: загальний портрет команди мера Хмельницького чи винятки?
Фото: newskm.net

У 2018 році трьох чиновників Хмельницької міської виявили нетверезими за кермом. Нагадаємо, як це все було.

Кілька келихів вина – справа Кривака

Першим під 130 ст. КУпАП потрапив секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак. Нагадаємо, 16 січня 2018 року о 00:06 в м. Хмельницькому на вул. Майборського патрульні зупинили «ЗАЗ SENS». За кермом виявився не хто інший, як Михайло Кривак. За словами поліцейського чиновник мав характерні ознаки сп’яніння: почервоніння обличчя, відповідний запах. В апеляції він буде пробувати пояснити це погодними умовами.

Фото: vsim.ua

Та ніч у Михайла Михайловича виявилась довгою – йому довелось пройти медичний огляд у Хмельницькому обласному наркологічному диспансері. Варто зазначити, що одразу ж, як інформація про нічний п’яний вояж секретаря Хмельницької міської ради стала відома громадськості, він чесно зізнався – вживав кілька келихів вина.

Пізніше він це повторить і під час судового засідання. Однак буде наполягати, що він не був п’яним. І міг керувати автівкою самостійно, аби не затримувати водія у неробочий час. Винце попивав він на святкуванні, а після цього службовою машиною ще підвозив знайомих. Білосердешний соратник Симчишина так і не зміг пояснити, чому скористався автомобілем в особистих цілях.

Спочатку Хмельницький міськрайонний, а потім й Апеляційний суд таки встановили: чиновник таки винний у керуванні автівкою в нетверезому стані. Михвйло Кривак мав сплатити 10 200 гривень штрафу. Також Феміда позбавила його водійського посвідчення на рік. Важливим нюансом у цій ситуації є те, що усі судові засідання у так званій «справі Кривака» відвідували журналісти та активісти.

Нетверезий вояж земельного клерка

Вже 5 травня на вулиці Купріна о 21:15 патрульні зупинили автівку марки «ЗАЗ-Daewoo». Водій був нетверезим. За кермом, як встановили поліцейські, був головний спеціаліст відділу оренди та продажу землі Управління земельних ресурсів та земельної реформи департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Євгеній Середа. Як стало відомо «Новини. Хмельницький», Євгеній Володимирович досить наближена людина до нинішнього очільника Департменту свободівця Олександра Чорнієвича.

Фото: з Facebook

У суді Євгеній середа свою вину визнав повністю. Відповідно і мав би сплатити штраф у розмірі 10 200 грн та здати посвідчення водія рік.Як і секретар міської ради, Євгеній Середа оскаржував рішення Хмельницького міськрайонного суду. От тільки апеляцію він подавав в липні. А остаточне рішення Хмельницький апеляційний суд прийняв наприкінці жовтня. Оскаржував рішення першої інстанції через те, що був відсутній під час оголошення постанови.

Врешті апеляційна інстанція частково задовольнила скаргу чиновника. І ось тут з’явилось найцікавіше – Євгенія Середу суд визнав винним у керуванні автівкою в нетверезому стані. Однак звільнив його від сплати штрафу – 10 200 грн та повернув йому водійське посвідчення.

Тож у чому різниця між порушеннями, які вчинили посадовці? І чому менш популярному серед журналістів Євгенію таки вдалось зекономити 10 тисяч гривень і зберегти посвідчення водія? Між іншим обидва чиновники зберегли свої посади.

Трагічна ДТП поблизу Хмельницького

Третя трагічна автотроща на службовій автівці сталась вже наприкінці травня. За кермом казенного «Nissan Leaf» був тодішній керівник Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв. На місці аварії загинула завідуюча дитячого садочку №53 Наталія Докторук та  хмельничанин Олександр Манзюк.

Інші пасажири автомобіля, троє дівчат 2007, 2007, 2009 років народження отримали тілесні травми різного ступеня важкості і госпіталізовані до реанімаційного відділення обласної лікарні. Пізніше мер Хмельницького заявив журналістам, що загибла Наталія Докторук була нареченою Миколаїва. Свого підлеглого він звільнив за його заявою.

Екс-чиновнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також правоохоронці встановили – екс-чиновник таки був у нетверезому стані за кермом. Нині справу Романа Миколаїва слухає Хмельницький міськрайонний суд. У матеріалах «Незалежного громадського порталу» йдеться, що Хмельницька міськрада заявила цивільний позов на суму 470 тис. грн колишньому директору департаменту освіти та науки міськради Романа Миколаїва. Під цивільним позовом мається на увазі вартість службового легкового електромобіля Nissan Leaf, придбаного у хмельницького ПП “Автоцентр “Ліга-II” для потреб комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту.

Крім того, як пише «НГП», цивільні позови заявили батьки загиблої завідуючої дитсадочку №53 “Веселка” Наталії Докторук Василь і Раїса Мельники. Зокрема, вони мають намір стягнути з Романа Миколаїва 955,2 тис. грн моральної шкоди. Іще 210,2 тис. грн компенсації позивачі виставили Моторно (транспортному) страховому бюро України.

Врешті історія ще не завершена. Наступне засідання у справі Миколаїва буде 19 грудня.

Тож хто наступний з чиновників дозволить собі неприпустиму розкіш – сісти за кермо у нетверезому стані?

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне