Патрульні презентували окуляри “Drunk Busters”

47576774_2216174745267544_1125801109709914112_o
Фото: Патрульна поліція м. Хмельницький

Сьогодні, в управлінні патрульної поліції в Хмельницькій області, відбулась презентація нового способу профілактики керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

Відтепер патрульні в профілактичних заходах використовуватимуть спеціальні окуляри “Drunk Busters”. Використовуватимуть їх для наочної демонстрації небезпеки керування в стані алкогольного сп’яніння. Дані окуляри імітують візуальне сприйняття світу очима нетверезого водія. Вони спотворюють зір подібно до того, як це робить алкоголь, потрапляючи до організму людини. Перевагою цих окуляр є те, що ті хто їх надягає можуть усвідомити наскільки уповільнюється та викривляється їх світосприйняття. І знявши окуляри відразу порівняти ці відчуття.

1г

Патрульна поліція м. Хмельницький

Як повідомляє патрульна поліція області, відповідно до статистики з початку поточного року вже задокументовано понад 1100 випадків керування напідпитку. З них більше 100 водіїв керували транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння вдруге протягом року. Незважаючи на те, що кількість нетверезих водіїв щороку зменшується, так за 2016 рік їх було задокументовано 1307. А за 2017 — 1240 статистика залишається досить невтішною.

З метою профілактики вчинення цих правопорушень патрульні проводять роз’яснювальну роботу, пропагують здоровий спосіб життя. Також  запрошують активістів та журналістів до спільних рейдів. І звісно, закликають водіїв не керувати напідпитку через засоби масової інформації. А також демонструють наслідки жахливих аварій до яких призвело керування напідпитку.

2

Патрульна поліція м. Хмельницький

Відтепер до списку профілактичних заходів додається випробування за допомогою окулярів “Drunk Busters”. Отож, кожний з охочих зможе на власні очі переконатись, що нетверезий водій — це потенційний убивця. Адже керуючи в такому стані неможливо адекватно оцінювати дорожню обстановку та швидко. А головне правильно реагувати на її зміну. 

Варто зауважити, що окуляри впливають тільки на зір, тоді як алкоголь впливає на усі органі відчуття людини, що призводить до ще більшої різниці в показниках швидкості та якості виконання простих дій тверезого та нетверезого водія.

Пам’ятайте, що алкоголь та кермо – несумісні речі!

Нагадаємо, на Хмельниччині половина дільничих вже працюють в ОТГ .

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне