Патрульного з хмельниччини судитимуть за отримання хабаря

Фото: СБУ

Про передачу справи патрульного, який отримав хабар повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, 1 червня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури області, співробітниками відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області та Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання неправомірної вигоди поліцейським сектору реагування патрульної поліції одного з територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в області.
Не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) відносно місцевого мешканця працівник поліції «оцінив» у 4 тис. грн.
Оскільки на час зупинки водія патрульним, таких коштів у чоловіка не було, поліцейський вказав передати йому ці кошти впродовж кількох днів.
Під час одержання обумовленої суми хабара працівника поліції викрито, а неправомірно одержані кошти вилучено.
За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища).
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне