Підприємці Хмельниччини сплатили до бюджетів усіх рівнів 22,8 мільйона гривень екологічного податку

Фото: library.gov.ua

Підприємства Хмельницької області від початку поточного року сплатили до бюджетів усіх рівнів 22,8 мільйона гривень екологічного податку. Відповідно до розподілу коштів із загальної суми до місцевих бюджетів надійшло майже 12,8 мільйона гривень, до державного бюджету – 10,2 мільйона гривень.

Результат господарської діяльності людини не завжди і не у всьому йде на користь довкіллю. Адміністрування екологічного податку полягає якраз у тому, аби економічними методами мінімізувати ту шкоду, що завдається зовнішньому природному середовищу.

Головне управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області нагадує, платники екологічного податку складають податкові декларації за формою, затвердженою наказом МФУ від 17.08.15 №715, та подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу:

– за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об`єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об`єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів;
– за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад установлений особливими умовами ліцензії строк – за місцем перебування платника на податковому обліку у контролюючих органах.

Екологічний податок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Таким чином, граничні терміни подання податкових декларацій та сплати податкових зобов`язань з екологічного податку за:

– I квартал 2018 р. – 10 травня та 18 травня 2018 року відповідно;
– II квартал 2018 р. – 9 серпня та 17 серпня 2018 року відповідно;
– III квартал 2018 р. – 9 листопада та 19 листопада 2018 року відповідно;
– IV квартал 2018 р.- 11 лютого та 19 лютого 2019 року відповідно.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне