Підрозділи ДСНС переведені у посилений режим несення служби

4 листопада о 14:29 виникла пожежа приватного житлового будинку на вул. Заводській в обласному центрі. За викликом прибули рятувальники 1 та 2 Державних пожежно-рятувальних частин. На той момент вогнем було охоплено стіни, вікна, двері, стелю й підлогу будинку. Завдяки злагодженим та оперативним діям бійців, пожежу вдалося локалізувати о 14:38 та ліквідувати — о 14:41, тим самим врятувавши будівлю від повного знищення полум’ям. Ймовірно, причиною пожежі стала необережність під час куріння. Під час пожежі ніхто не постраждав
Фото: ДСНС

За повідомленням прес-служби ДСНС, з 22 серпня підрозділи ДСНС України переведені у посилений режим несення служби. Безпосередньо на об’єктах проведення заходів по всій території країни чергуватиме пожежно-рятувальна техніка та особовий склад. У випадку виявлення невідомих предметів – на чергуванні знаходяться піротехніки.

Загалом, до 9-ї ранку 27 серпня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а у разі необхідності сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії та регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об’єктах, задіяних до проведення пам’ятних заходів.

Також, в готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 та вертоліт Мі-8.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне