Підсумки медичної реформи у Кам’янці

Фото: kam-pod.gov.ua

Станом на сьогодні в Кам’янці-Подільському три сімейних лікарі і два педіатри набрали максимальну кількість пацієнтів, відповідно до реформування первинної ланки медицини, яка розпочалася в квітні цього року. Загалом більш, ніж 47% кам’янчан підписали декларацію з лікарем.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції для журналістів заступник міського голови Вадим Савчук. За його словами, в Україна наразі такі угоди уклали вже понад 18 мільйонів громадян. А в Хмельницькій області 69% закладів підписали договір з Національною службою здоров’я України.

За інформацією головного лікаря Центру ПМСД Інни Клим, на сьогодні проводиться персональне навчання медичного персоналу роботи з «Робочим кабінетом лікаря» – інструментом, який дає можливість проводити прийом пацієнтів в електронній системі з використанням міжнародної класифікації первинної медичної допомоги.

Упродовж цього року у Центрі завершено забезпечення амбулаторій комп’ютерною технікою, підключення до Інтернету, впроваджено систему «Медікс», придбано меблі та побутову техніку, виконано ремонт закладів. Вже у жовтні, за словами начальника управління охорони здоров’я Юрія Пливанюка, розпочнеться нове фінансування закладів надання первинної медичної допомоги. А тому кам’янчан і надалі закликають обирати лікарів й підписувати з ними декларації.

Натомість у 2019 році держава розраховує, що стовідсотково всі заклади первинної ланки увійдуть в реформу, зі спеціалізованих послуг буде введено програму «Безкоштовна діагностика», а також впроваджуватимуться такі електронні інструменти, як медична карта, рецепти, направлення та лікарняний.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне