Понад 1,7 млн. грн збитків виявили в Летичівській селищній раді через фінансові порушення

Фото: Аутсорсинговый центр

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області повідомляє, що під час планової ревізії Летичівської селищної ради виявили фінансових порушень, що призвели до збитків на загальну суму понад 1,7 млн. грн. Контролем охоплено період з 01.01.2016 по 31.07.2018. За результатами здійснення державного фінансового контролю встановлено, що протягом 2016-2017 років, комерційні структури, які виконували будівельні роботи, спільно з посадовими особами селищної ради та  фахівцями технічного нагляду допустили грубі порушення фінансово-бюджетної дисципліни, що спричинили збитки на загальну суму майже 1,6 млн. гривень.

Для прикладу, капітальний ремонт вул. Ламаної в с. Грушківці Летичівського району Хмельницької області, на який витрачено бюджетні кошти ще у 2016 році в сумі 450,2 тис.грн., станом на сьогодні взагалі не виконаний. Аналогічна ситуація склалась і з капітальним ремонтом вул. Івана Франка в смт. Летичів Хмельницької області, який профінансовано у 2016 році, де сума збитків сягнула 746 тис. гривень.

Не втішна ситуація склалась і з іншими об’єктами соціально-економічного призначення, що профінансовані у 2017 році, де сума збитків при використанні бюджетних коштів на влаштування спортивного майданчика, тротуарів, та об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства сягнула 400 тис.гривень.

Окрім цього, аудиторами встановлено, що через  невикористання радою власних повноважень з контролю за дотриманням зобов’язань щодо сплати  пайових внесків замовниками будівництва, бюджетом селищної ради недоотримано доходів на суму 123,6 тис.грн. За результатами виявлених ревізією порушень селищному голові направлено вимоги щодо їх усунення, матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне