На Хмельниччині рибоохоронний патруль зловив браконьєрів на 35 тисяч гривень

Фото: darg.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля, порушників затримали у Кам’янець-Подільському районі. Двоє чоловіків незаконно виловили 240 екземплярі риби, серед них був і червонокнижний веризуб. 

3 жовтня Хмельницький рибоохоронний патруль отримав повідомлення, що на річці Студениця невідомі виставляють сітки.
Під час рейду поблизу села Рогізна, що на Кам’янеччині, виявили двох місцевих жителів. Чоловіки тягнули повні сітки риби.
В одній з сіток працівники Хмельницького рибоохоронного патруля виявили 21 рибину. На місцевого мешканця склали адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП – Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову). Санкція статті передбачає стягнення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та водних живих ресурсів.
Інший мешканець витягнув повну сітку риби – 219 екземплярів: червонокнижний веризуб, 15 судаків, сом, білизна, 30 лящів, 26 окунів, 8 карасів та 138 пліток.
Своїми діями порушник завдав збитків державі на загальну суму 35 738 гривень. Також за незаконний вилов червонокнижної риби передбачена кримінальна відповідальність.
Працівники Хмельницького рибоохоронного патруля на місце викликали правоохоронців та передали усі матеріали до Національної поліції. 

Сітки у порушників вилучили ФОТО: darg.gov.ua


Заборонені засоби лову та незаконно виловлену рибу вилучили. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне