Представник фіскальної служби з Хмельницького став тренером для фахівців портового контролю Албанії

Фото: ДФС

Офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області повідомляє, що протягом першої половини жовтня у столиці Албанії м. Тирана в рамках діяльності Управління з наркотиків та злочинності ООН (УНЗ ООН) і виконання Програми Всесвітньої митної організації (ВМО) по контролю за переміщенням контейнерних перевезень для посадових осіб підрозділу портового контролю порту Дуррес, а також територіальних митних підрозділів, підрозділів національної поліції та Державного агентства з експортного контролю був проведений практичний семінар з питань стратегічної торгівлі та експортного контролю.

В якості тренера-експерта ВМО до заходу долучився фахівець Департаменту спеціальної та кінологічної підготовки ДФС України, який уже брав участь у початковому етапі зазначеного семінару у липні поточного року. Саме тоді представники УНЗ ООН високо оцінили професіоналізм фахівця фіскальної служби, оголосили йому подяку та запросили до участі у другій частині семінару.

У ході заходу його учасники мали змогу закріпити отримані раніше теоретичні знання, обговорюючи методи ідентифікації товарів, що підлягають експортному контролю, та виконуючи практичні вправи, спрямовані на фіксацію результатів митних оглядів контрольованих предметів. Крім того, розглянули потенційні загрози контрольованих предметів та обговорили шляхи їх мінімізації для здоров’я та життя посадових осіб, які проводять митний огляд таких товарів.

За ініціативою представника ДФС України було проведено тестування знань учасників з використанням сучасних інтернет-технологій та обговорення його результатів.

На завершення семінару його учасники отримали сертифікати, а також завдання з підготовки матеріалів до наступної зустрічі, яка стосуватиметься практики контролю товарів подвійного використання та військового призначення.

«Сучасний розвиток технологій та спрощення глобальної торгівлі несуть в собі надзвичайні ризики загроз реалізації терористичних атак з використанням зброї масового знищення, що вимагає постійного вдосконалення знань та навиків посадових осіб, які здійснюють контроль за переміщенням товарів безпосередньо на кордоні, і це, в свою чергу, підкреслює актуальність даного семінару», – підвів підсумок занять експерт УНЗ ООН та Програми ВМО по контролю за переміщенням контейнерних перевезень Адам Бечеллер.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне