Прокуратура Хмельниччини намагається повернути у державну власність майновий комплекс вартістю 70 млн. грн.

Фото: newskm.net
Встановлено, що у 2012 році на підставі рішення Копистинської селищної ради Хмельницької області за одним із публічних акціонерних товариств оформлено право приватної власності на цілісний майновий комплекс загальною площею понад 50 тис. кв. м, розташований у Хмельницькому районі.
Вказане акціонерне товариство є суб’єктом господарювання, що належить до державного сектору економіки та згадане майно до прийняття зазначеного рішення було закріплене за ним на праві повного господарського відання.
Разом з тим, згідно вимог законодавства, державне майно, передане до статутного фонду державних товариств залишається у державній власності, а його відчуження можливе лише органами приватизації через визначенні законом приватизаційні процедури.
Однак, незважаючи на те, що вказана нерухомість входила до переліку майна, що не підлягає приватизації, за відсутністю рішення власника про зміну правового статусу державного майна, цілісний майновий комплекс вартістю 70 млн. грн. вибув із державної власності.
З метою захисту інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, визнання недійсним свідоцтва про право власності, а також визнання за державою права власності на цілісний майновий комплекс загальною площею понад 50 тис. кв. м та вартістю 70 млн. грн.
Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
За інформацією прес-служби Хмельницької обласної прокуратури.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне