Прокуратура Хмельницької області у судовому порядку вимагає повернення у державну власність приміщення вартістю 12 млн грн

Фото: shepetivka.com.ua

Про це повідомляє сайт обласної прокуратури, встановлено, що в лютому 2014 року до статутного капіталу одного з товариств передано державне нерухоме майно, належне Міністерству аграрної політики та продовольства України.

Згідно з вимогами законодавства, для відчуження цієї нерухомості необхідна згода уповноважених органів – Міністерства та Фонду державного майна України, яка не надавалась.
Виявилось, що підставою для передачі майже 2 тис. кв. м приміщення, розташованого у м. Хмельницькому, став акт приймання-передачі майна, підписаний заступником Міністра, який повноваженнями розпоряджатись ним одноособово наділений не був.
Окрім цього, під час передачі нерухомого майна не проведено експертну оцінку визначення його вартості, а приміщення оцінено за балансовою вартістю – всього у 300 тис. грн.
Водночас ринкова вартість цієї нерухомості складає 12 млн. грн.
Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, досудове розслідування у якому проводиться слідчим управління Головного управління Національної поліції в області.
На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Разом з тим, з метою захисту інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду з позовною заявою про витребування державного майна з чужого незаконного володіння.
Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне