Радниця Лозового стала керівником апарату Хмельницької ОДА. Деталі, які варто знати про нову держслужбовицю

Радниця Лозового стала керівником апарату Хмельницької ОДА. Деталі, які варто знати про нову держслужбовицю
Фото: adm-km.gov.ua

Вчора 22 грудня голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий призначив на посаду керівника апарату свою радницю Оксану Самолюк.

Нагадаємо, у листопаді губернатор призначив конкурс на вакантну посаду державної служби категорії «Б».

Вибір без вибору

Ця посада була вільна ще з 10 вересня, коли попередній керівник апарату Юрій Бирка перейшов працювати в управління Держпраці. Окасана Самолюк була єдиною претенденткою на посаду на цю посаду.

результати-конкурсу-28.11.18 самолюк

Окрім того, як раніше писали «Новини. Хмельницький», вона також входила і до конкурсної комісії, яка обирала претендентів на вакантні посади.

У складі комісії з семи чоловік три радника губернатор: Василь Климчук, Олександр Нагурний, Оксана Самолюк. Окрім того увійшла до складу комісії новопризначена заступниця голови Хмельницької ОДА Світлана Павлишина. Нагадаємо, що до цього вона очолювала Чемеровецьку районну раду. Районним депутатом вона стала від партії “За конкретні справи”.

Ще троє членів комісії: перший заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Кальніченко, начальник відділу з питань персоналу та нагород апарату обласної державної адміністрації Юрій Мамчур, начальник юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації Світлана Скороход.

Мільйон готівкою та дві квартири

Тож оглянемо декларацію новопризначеної керівниці апарату Оксани Самолюк. 28-річна дівчина задекларувала квартиру на 69 квадратних метрів. Помешкання у власності Любов Самолюк, ймовірно, матері дівчини. Коштувала ця квартира  318 560 гривень. Варто зазначити, що родичка нової керівниці придбала квартиру в ЖБК «Зелений квартал».  Серед задекларованої нерухомості половина земельної ділянки площею  14 соток у селі Довжок Кам’янець-Подільського району.

У декларації також новопризначена керівниця зазначила купівлю об’єкту незавершеного будівництва – квартиру на 63 кв.м. у ЖК «Олімпійський» за 518 516 грн. Не менш вражаючі готівкові запаси Оксани Самолюк: 310 000 гривень, 15 000 доларів США і 12 000 євро.

А ось серед офіційних заробітків Оксана Самолюк за 2017 рік: 31 903 гривень заробітної плати і 13 505 гривень соціальних виплат із Хмельницького районного центру зайнятості. Працювала вона в “Науково-виробничій фірмі “Дніпропроект”. Це фірма у м. Кривий Ріг, яка займається холодним волочінням дроту та виробництво виробів із дроту, ланцюгів і пружин. З 2016 року у цього підприємства на більш ніж 11 мільйонів закупила Філія “Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал” ПАТ “Укрзалізниця” виробів із сталі.

Трудовий шлях 28-річної мільйонерши

Ми спробували розібратись, де ж ця панянка встигала заробити свій перший мільйон.

Фото зі сторінки О.Самолюк на її сторінці в Facebook

Свій трудовий шлях Оксана Самолюк розпочала у 20 років у Хмельницькій міській раді, а саме у відділі інвестицій та енергозбереження і одразу з керівної посади – заступника начальника відділу. Вже у 2012 році вона очолювала конкурсну комісію, яка мала обрати інвестора для реконструкції кінотеатру імені Т.Г.Шевченка у Палац культури та кіно та будівництво нежитлового приміщення у підземному просторі під кінотеатром. Через рік у 2013 саме Оксана Самолюк, як секретар комісії звітувала про результати, що конкурс провалився, пише “НГП“.

Однак у 2012 році, як вона сама зазначила на своїй сторінці у ФБ, переходить на роботу до Департамент економіки та розвитку інфраструктури міста Кам’янця-Подільського, де як вона зазначає працює до 2014 року.

У цей період їй вдається поєднувати одночасно дві посади на державній службі – начальника відділу інвестицій та зовнішньоекономічних зв’язків та заступника заступник директора Департаменту соціального захисту населення · З 2013 до 2015.

скрін зі сторінки О.Самолюк на її сторінці в Facebook

Математичні розрахунки

Чи можливо заробити за 5 років на державній службі мільйон гривень? Питання риторичне. Варто також зазначити що у приватній структурі офіційна зарплата панянки Самолюк теж була не захмарною. І зважаючи на оприлюднені нею факти, у приватних структурах вона пропрацювала щонайбільше 2,5 роки. Врешті заробити більше мільйона панянка Самолюк могла, якби підприємство підприємство насправді платило їй більше 36 тисяч гривень на місяць, а не офіційні 5 тис, як вона показала у своїй декларації.

У загальному, аби назбирати такі гроші самотужки панянка Самолюк мала б отримувати у місяць не менше 13 000 гривень і всі їх відкладати, навіть нічого не витрачаючи на їжу.  Але ж ми пам’ятаємо, що у 2011 році мер Хмельницького отримував 8,5 тисяч гривень. Тож навряд його підлегла – заступниця начальника відділу інвестицій та енергозбереження могла заробляти більше, ніж він. До речі, саме у коридорах міської ради могли перетнутись шлях панянки Самолюк та Тетяни Дзюблюк, яка має очолити Департамент екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА. Як ми писали раніше, за даними нашого джерела, лобіюванням «потрібних» людей на потрібні посади в ОДА займались саме радники губернатора.

Нагадаємо, що від оприлюднення результатів конкурсу та офіційного призначення минуло кілька тижнів, а це означає, що панянка Самолюк проходила спецперевірку, яку подолала досить успішно. Тож пошукати інші реальні джерела статків 28-річної керівниці вирішили у її сім’ї.

Мати-бізнесвумен

Першої зачіпкою стала ймовірна мати керівниці Любов Самолюк. Жінка є дружиною депутата Летичівської селищної громади Миколи Самолюка. Певно, це подружжя і є батьками Оксани Самолюк.

За данними Єдиного реєстру фізичних та юридичних осіб, жінка на ім’я Любов Самолюк у 2017 році вклала майже 4 мільйони гривень у ТОВ «ІНРІЧ». Основний вид діяльності підприємства – вантажний автомобільний транспорт. Її бізнес-партнерка Лілія Горносталь зареєстрована з нею за однією адресою, що також може свідчити про родинні зв’язки.

https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/31285711/

Однак це не єдиний бізнес жінки на ім’я Любов Самолюк. Вона також є співвласником ФГ «Славутич-агро», що у Летичеві. Її бізнес-партнер депутат Летичівської селищного громади Микола Самолюк. Власне, з його декларацій ми бачимо, що його дружина мала порівняно невеликі статки у 2016 та 2017 роках. Так, у 2016 році Любов Самолюк задекларувала 5361 грн заробітної плати та 4615 грн соціальних виплат, а також 30 000 грн готівки. Тож як вона у 2017 році змогла вкласти майже 4 мільйона гривень у статутний фонд ТОВ «ІНРІЧ» залишається загадкою. Більше того, саме ТОВ «ІНРІЧ» відсутня в декларації обранця.

Батько-депутат

Микола Самолюк є власником у чотирьох компаніях: ФГ «Славутич-агро», ТОВ «Славутич-агро» , ТОВ «Південний Буг» , ТОВ «Букос». Загальний заробіток від підприємницької діяльності у 2017 році обранець задекларував у розмірі 442 357 грн. Готівкою він зберігає 13 309 грн, 18 000 EUR, 5000 USD. А також позика 54 000 грн.

У 2016 році депутат задекларував ще менший дохід від підприємницької діяльності – 121 912 грн. Готівки він задекларував – 11 095 грн, 182 000 EUR, 3000 USD.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне