Рятувальники не втомлюються попереджати про небезпеку, що приховує лід

Рятувальники не втомлюються попереджати про небезпеку, що приховує лід
Фото: km.dsns.gov.ua

Всупереч постійним попередженням рятувальників про небезпеку, яку приховує в собі крига водойм у зимовий період, громадяни продовжують випробовувати долю, виходячи на риболовлю або просто розважаючись на льоду. Тому, 15 грудня рятувальники обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій вирушили у інформаційно – роз’яснювальний рейд щоб застерегти місцевих жителів не виходити на тонкий лід.

km.dsns.gov.ua

Надзвичайники поспілкувалися з кожним, хто, сидячи біля ополонки, терпляче чекав на свій улов. До того ж, ДСНСівці вручили рибалкам та перехожим листівки з прописаними у них правилами безпеки на льоду.

km.dsns.gov.ua

Варто пам’ятати, що людина, яка провалилася під лід, швидко переохолоджується і може перебувати у холодній воді не більше 10 хвилин. Тому краще не вирушати на водойми поодинці. Якщо ж людина провалилася під лід, то потопаючого потрібно рятувати підручними засобами – палицею чи мотузкою.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Нагадаємо, що на території Хмельниччини минулої доби, ймовірно, через порушення протипожежних правил під час експлуатації печей виникло дві пожежі. 14 грудня о 05:04 виникла пожежа житлового будинку у с.Севрюки Красилівського району Хмельницької області. Із загорянням швидко впорались бійці 23-го державного пожежно-рятувального поста, не давши змоги полум’ю поширитись на решту будинку. Цього ж дня о 17:04 виникла пожежа прибудови до житлового будинку на вул. Котовського в м. Городок. Надзвичайники 39 Державної пожежно-рятувальної частини локалізували загоряння о 17:14 та ліквідували о 17:18, не допустивши перекидання вогню на житловий будинок.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне