Роботодавці Хмельниччини повідомили фіскальну службу про працевлаштування більше 15 тисяч найманих осіб

Цього року платникам податків Хмельниччини надано майже 160 тисяч безкоштовних адмінпослуг
Фото: ДФС

Протягом жовтня 2018 року роботодавці Хмельницької області подали до територіальних органів Державної фіскальної служби краю повідомлення про 15555 нових найманих працівників. У порівнянні з вереснем поточного року спостерігається збільшення числа прийнятих на роботу найнятих працівників на 3 тисячі осіб.

За інформацією управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області також у жовтні цього року зареєстровано майже 2 тисячі новостворених фізичних осіб – підприємців. Ріст кількості новоприйнятих найманих працівників та ФОПів передусім свідчить про позитивний ефект від заходів з детінізації праці фахівців ДФС та Держпраці, – зазначають у регіональному фіскальному відомстві.

Начальник управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва розповіла:

Досягнута позитивна статистика означає, що дедалі більше працівників погоджуються працювати лише легально, розуміючи, що тіньова зайнятість позбавляє їх соціальних гарантій. Водночас системна роз‘яснювальна робота з цього приводу також знаходить відгук як у роботодавців, так і у підприємницькому середовищі загалом. При цьому активну допомогу у даному напряму маємо від громадського активу та безпосередньо від керівників об‘єднаних територіальних громад.

Посадовець підкреслила, що, виконуючи вимоги Уряду відповідно до розпорядження від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», фіскали спільно з представниками Держпраці значно активізували роботу у напрямку легалізації трудових відносин. Зокрема, окрім системних заходів з роз’яснення вимог закону у сфері зайнятості, за наявності підстав проводяться контрольно-перевірочні заходи.

Як наслідок, порушення вимог податкового законодавства та не укладення трудових договорів з найманими працівниками тягне за собою застосування штрафних санкцій. Працедавці повинні врахувати, що фактичний допуск одного найманого працівника до роботи без трудового договору передбачає штраф 111 690 гривень. Якщо має місце не нарахування та несплата передбачених законом податкових платежів, то це також тягне накладення штрафів.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне