Роман Миколаїв змінив СІЗО на лікарняну палату

Фото: newskm.net

Одну з палат в неврологічному відділенні Хмельницької міської лікарні охороняє конвоїр.

Фото: newskm.net

У супроводі ще трьох стражів до палати у кайданках з процедур прямує екс-директор Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв, підозрюваний у вчененні смертельної ДТП.
“За направленням лікаря сюди (Хмельницьку міську лікарню) направлено ув’язненого, ми здійснюємо його охорону. Усі запитання до лікарів”, – прокоментував начальник варти пенітенціарної служби Хмельницького слідчого ізолятора Володимира Костюка.

Фото: newskm.netЗа словами завідувачу неврологічного відділення #2 Хмельницької міської лікарні Теофілії Гречко, Романа Миколаїва привезли на обстеження ще минулого тижня. Стан пацієнта лікарка визначає, як такий, що потребує дообстеження та лікування.
За словами завідувачки відділення, на стаціонарному лікуванні пацієнти перебувають не більше 10 днів.

Ми за звернулись до незалежного адвоката за роз’ясненням норм права щодо того, за яких умов підозрюваного із слідчого ізолятора можуть перевести до медичного закладу та як це у майбутньому може впливати на перебіг судової справи.

“По-перше, якщо особа, яка утримується під вартою, знаходиться у закладі охорони здоров’я, це свідчить про те, що у неї такі серйозні проблеми із здоров’ям, що їй не можуть надати допомогу в слідчому ізоляторі. По-друге, це свідчить про те, що медична допомога, яка надається в спеціалізованому медичному закладі, надається у зв’язку з конкретними висновками лікарів.
Як це може бути використано? Як правило, це робиться, крім того, щоб забезпечити особі реалізацію права на отримання медичної допомоги, це робиться для того, щоб в подальшому полегшити, пом’якшити процесуальний статус підозрюваного. Зокрема, це може бути використано для ініціювання зміни запобіжного заходу з більш суворого на менш суворий. Крім того, в подальшому це використовується для пом’якшення покарання, передбачених санкцією особливої частини статті кримінального кодексу і в тому числі для застосування покарання нижчого за найнижчу межу санкції цієї статті”, – прокоментувала адвокат Оксана Каденко.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне